22.5 C
Karabük
18 Mayıs Cumartesi 2024

Vergili'den OSB yolsuzluk açıklaması

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, son günlerde bazı yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Karabük Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili, Karabük FARKLI Gazete sahibi Okan Küçük’e çarpıcı açıklamalar yaptı.

“BENİM OLDUĞUM YER DE YOLSUZLUK OLMAZ. OLURSA HERKES BEDELİNİ ÖDER.”
Son günlerde Karabük gündeminde yolsuzluk iddialarıyla konuşulan OSB konusunda, Karabük Belediye  Başkanı Rafet Vergili, Okan Küçük’ün sorularını cevapladı.

– Sayın Başkanım, öncelikle OSB’nin yapısı nedir? Nasıl idare edilir ve siz ne zaman OSB Yönetimine girdiniz, mali durumu nedir, öncelikle buradan başlayalım, buyrunuz.

“ESKİDEN BİR YOĞURT, BİR SUCUK BİR DE TEKSTİL FABRİKASI FAALİYETTE OLAN BİR OSB VARDI.”
“Ben  OSB’ de 2007’de faaliyete başladım. Benim başladığım tarihlerde elektriği olmayan, ihtiyaçları olan bir OSB idi. Bir tane yoğurt fabrikası, bir tane sucuk fabrikası ve bir tane tekstil fabrikası faaliyetteydi. Şu anda 2009 da seçildikten sonra OSB Mütevelli Heyete girdim. 2014’ten sonra da OSB Yönetiminde görev almaya başladım. OSB genişleme alanını açtıktan sonra gerek kendi şirketimin yapmış olduğu elektrik indirim merkezinden sonra OSB’de çok büyük faaliyet başladı. Şu anda da çok kısıtlı olarak yer kaldı OSB’de.
 
“BUGÜN OSB’NİN KASASINDA 8 MİLYON TL PARA VAR. 5 MİLYON TL ALACAĞI VAR. AYRICA 6 MİLYON TL DE ARSA SATIŞLARINDAN GELECEK.”
“Şu anda OSB’nin kasasında yaklaşık 8 Milyon TL para var. 5 Milyon TL alacağı var, yine arsa satışlarından 6 Milyon TL’de gelecek olan bir durumda. OSB kendi yolunu, asfaltını yapan, kaldırımlarını yapan, diğer ihtiyaçlarını gideren güçlü bir kurum haline geldi.
Daha önceden bildiğiniz gibi burada yatırımcı bulunamadığından devlet bedava arsa tahsisi yapıyordu. Şu anda ise bedeli üzerinden bile arsa bulunamaz hale geldi OSB.

ESKİ OSB’DE 150 KİŞİ ÇALIŞIRKEN ŞİMDİ BİN 400 KİŞİ ÇALIŞIYOR İLERİ DE 4 BİN KİŞİ İŞ İMKANINA KAVUŞACAK.”

“OSB’ye ben 2007 de geldiğim zaman toplam 100-150 kişi çalışırken şu anda Bin 400 arkadaşımızda iş imkanına kavuşmuş vaziyette, 2018’in sonuna doğru tahmin ediyorum ki 4 Bin kişi  iş imkanına kavuşacak OSB’de

“OSB’DEN BASINA BELGE ÇIKARTMAK SUÇTUR, YASAKTIR.”
“Yolsuzluk konusunda bu iddiaları çıkartan arkadaşlar almış oldukları bilgilere, belgelere göre bu iddiaları çıkarttılar. Ama bu bilgi ve belgelerin veriliş maksatları bellidir. Her şeyden önce OSB’den, yönetimden heyetten ve çalışanlarından basına bilgi ve belge çıkartmak suçtur, yasaktır. Bunun suç olduğu OSB Uygulama Yönetmeliği  46. Maddesinde belirlenmiştir.”

“KANAL 78’İN BAZI FATURALARININ DIŞARIYA SUNULMASIYLA BU KONULAR ÇIKTI. ŞAHSIMI ZAN ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR.”
“Ama hangi sebepten  çıkmış olduğu düşündürücüdür bunları da biraz sonra safha safha açıklamasını yapacağım. Öncelikle size şöyle söyleyeyim benim olduğum yerde kesinlikle yolsuzluk diye bir şey söz konusu olamaz. Eğer yolsuzluk yapılmışsa kim bunu yapmış ise bedelini mutlaka öder.
Öncelikle  bu yolsuzluk iddiaları diye  belgelerinin sunulan belgeler burada internet gazeteciliği yapan bir arkadaşımıza Kanal 78’in bazı faturalarının sunulmasıyla çıktı. Bu faturaları o arkadaşımız o akşam bana bildirdi. Ben  faturaları çıkan Karadeniz Yayıncılık AŞ firmasının Kanal 78 olduğunu bile bilmiyordum.  Kanal 78’in Müdürü olan Şükrü Gökkaya’yı aradım. Kendisi bu faturaların karşısında hizmet verdiklerini, katalog bastıklarını, 2 tane tanıtım filmi yaptıklarını bu hizmetlerin neticesinde de ilgili bedeli tahsil ettiklerini bana söyledi. Yapılmış olan hizmetlerin faturası da OSB’den internet gazeteciliği yapan arkadaşımıza verilmiştir. Toplam 50 Bin TL’lik 4 fatura. Bu bilgileri alan internet gazetecisi arkadaş bir analiz yazısı yazarak Karabük gündemine bu işi oturttu. Yolsuzluk kelimesinin başlangıcı bu faturalardandır. Bu kanalında benimle ilgisi olduğu söylenerek şahsımı zan altında bırakmaya çalışılmıştır. Ama ister siyasi olsun, ister popülizm olsun, isterse başka maksatlarla yapılsın  bunlar ortaya atılmıştı. Bunların üç tane ayağı var.”

“KENDİ ŞİRKETLERİMİN OSB’YE ÖDEDİĞİ 7 MİLYON 495 BİN TL VAR. BU OSB’YE DİREK BİR GELİRDİR.”

“Öncelikle muhasebeden çıkartılmış kayıtlı belgeleri de size vereceğim. Ben OSB’ye şirketlerim olarak VECA AŞ, RANA DÇ, ALTER DÇ (kısa bir süreden bu tarafa Alter ile ilişiğim yok) DEMORA, ROLMAK DÖKÜM, HBM DÇ olarak bugüne kadar toplam Elektrik sistemi kullanım bedeli  3 Milyon 47 Bin TL, Yönetim aidatı 1 Milyon  269 Bin TL,  Su Bedeli 177 Bin TL, Trafo merkezi ki o günkü parayla 3 Milyon bu bugünkü parayla 2 Milyon 300 Bin Dolar  8 MilyonTL yapar, bu şeklide bir yatırım yaptık. Ben o günkü bedeli topladığım zaman kendi şirketlerimin OSB’ye verdiği 7 Milyon 495 Bin TL bir bedel ödedim, bunun tamamı OSB’ye  ödenmiş bir gelirdir. “
 
“BENİMLE İLİŞKİLİ OLDUĞU SÖYLENEN ŞİRKET 50 BİN TL PARA TAHSİL ETMİŞ , BENİM ÖDEDİĞİM PARA BUGÜNKÜ  GERÇEK RAKAMIYLA 12 MİLYON TL’DİR.”
“Burada benimle ilişkisi olduğu söylenen  bir şirket 50 Bin TL, hizmet karşılığı bir para tahsil etmiştir.  Benim ödediğim 7 Milyon 495 Bin TL’nin bugünkü gerçek rakamı 12 Milyon TL’dir, benim OSB’ye benim ödediğim bedel.”

“ALNIMIZ AÇIK YÜZÜMÜZ AK. EĞER KANAL 78 HİZMET YAPMADAN PARA ALMIŞSA BUNU HESABINI SORAR, BEDELİNİ ÖDETİRİM AMA BU HİZMET YAPILMIŞ.”
“Böyle  bir bedeli ödemişim bunun karşılığında ilişkim olduğu söylenen Kanal 78 firması hizmet bedeli karşılığında  50 Bin TL para tahsilatı yapmıştır.  Alnımız açık yüzümüz ak. Eğer KANAL 78 hizmet yapmadan bu parayı almışsa hem bu  firmaya hesabını sorar hem de bu bedeli ödetirim. Ama bu hizmet yapılmış. 3 Bin tane katalog basılmış. 2 tane tanıtım filmi hazırlanmış. Bu hizmetlerinin karşılığınıda fatura ile tahsil etmiş. Benim şahsıma yönelik bir gelir yok, ben şahsım olarak yukarıda ifade ettiğim gibi OSB’ye vermiş bedel ödemiş birisiyim.

– Bu faturaların ortaya çıkmasının arka planı var demiştiniz nedir bunlar?

“BELEDİYEDEN DE EVRAK ÇIKARTMAYA ÇALIŞANLAR VAR. BU MHP’NİN BİLİNEN İSİMLERİNDEN.”
“Bu OSB’den verilen bilgiler ve hatta son günlerde Belediye’den de bu şekilde evrak çıkartmaya çalışan arkadaşlar da söz konusu. Ve şu anda telefonumda kayıtlı ismi de kayıtlı. O gün olduğunda sizi çağıracağım ve o arkadaşla ilgili bilgi vereceğim, kimin yaptığına dair. Belediye ile ilgili bu bilgiler verecek kişi de  MHP’nin bilinen isimlerinden birisi. Şu anda çalışmaları yapıyor. Yine aynı şekilde bu bilgileri internet gazeteciliği yapan arkadaşlarıma vermeyi planlıyor.

–Belediye’den hangi belgeler niye temin edilmeye çalışılıyor?

“BUGÜN TÜRKİYE’DEKİ EN CİDDİ KURUMLARDAN BİRİSİ BELEDİYEMİZDİR. 1 LİRASI HEBA EDİLMEYEN BİR YERDİR.”
“İstediği belgeleri çıkarabilirler. Bizim alnımız ak yüzümüz açık. Belediyenin hesapları şeffaftır. Bugün Türkiye’deki en ciddi kurumlardan birisi belediyemizdir. Hesabı kitabı her şeyi şeffaf açık ve bir lirası heba edilmeyen bir yerdir. Ama herhangi bir şirket hizmet yapmışsa o da bedelini alacaktır. Kanal 78’de, BRTV’de, diğer gazeteler de hizmet vermiş olabilir hizmet yapan bedelini alır tabi ki. Eğer bir problem varsa zaten Sayıştay Müfettişlerine biz bunun hesabını veriyoruz. Hiç kimseden de çekinecek bir tarafımız yok. Yani benimle bir ilişki kurup ta, herhangi bir şirket üzerinden bunu niye yaptı, niye yapmadı diye hiç kimse hesabını soramaz. En ekonomik şekilde o firma da yapmış olduğu işin bedelini tahsil edecektir. Benimle de kimse ilişkilendirmesin. Bu sözümün bir tarafı.

BU İŞİN ÜÇ AYAĞI VAR. GAZETECİLER ,TSO BAŞKANI VE OSB PERSONELİ…”
“Şimdi tabi buradaki üç ayak dediğim  biri gazeteciler, biri TSO Başkanı biri de OSB’de çalışan personelin hemen hemen hepsinin birilerine sürekli olarak bilgi verme, bilgi sızdırma peşinde olması. Böyle bir takım belge verip yalan haberlerle, sansasyonel haberlerle kamuoyu meşgul ediliyor.  Mesela bu haberlerden biri,  1 Buçuk milyon elektrik cezası parası… Bu Türkiye genelinde ödenmiş bir bedeldir. Türkiye genelinde 500 Milyon TL  OSB’lere TEİAŞ bir ceza kesti.  Mevcut OSB’ye de aşağı yukarı 500 Bin- 600 Bin TL  ceza kesmiştir. Bu ceza da  elektrik dağıtım bedellerinin rakamları yükseltilerek hiç OSB’nin cebine hiç  bir kuruş girmeden, yine OSB’deki tüm elektrik kullananlardan eşit oranda alınarak TEİAŞ’a ödenmiştir.”

– TSO Başkanınında işin içinde olduğunu söylediniz? Kendileri de OSB Yönetiminde kendi kendilerinin belgelerini niye sızdırsın? Amaç ne olabilir?

TSO BAŞKANI OSB MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEMİŞ. BEN İKTİDAR PARTİSİNİN BAŞKANINA DA OSB’YE MÜDÜR BULMASINI SÖYLEMİŞTİM ZATEN.”
“Onun en büyük problemi şudur. Ben bu olayları bilmiyordum, bu olaylarla birlikte 2 gün önce öğrendim. 2 gün sonra bu belgeler çıktı. TSO Başkanı OSB Müdürü’nün görevden alınmasını istemiş Vali Bey’den. Bu alınmadı diyerek yönetimin almış olduğu ödeme ve diğer evraklara imza atmaktan imtina ediyormuş. Biz bu görevden alınmayı görüşmüştük. Biri görevden alınacaksa alınır, yerine atama yapılacaksa buradaki iktidar partisinin tasarrufudur, deyip, iktidar partisinin başkanına da  OSB’ye Müdür bulmasını söylemiştim zaten.

“MECZUP BİR KİŞİ GAZETELERİ GEZEREK YALAN YANLIŞ BİLGİLER VERMEKTEDİR.”
“Ama TSO Başkanı bunu kişisel meseleye soktu. Bu konuyu da ilerleyen günlerde  açıklayacağım. Bu mevzudan 2 gün sonra da OSB’den bazı belgeler çıkmaya başladı. Yanıltıcı belgedir, yanıltıcı sözlerdir, yanıltıcı laflardır… Ve bunun içerisinde şu an da OSB’de kendisinin Başbakanlık Müsteşar Muavininin eniştesi olduğunu söyleyen, bu şekilde kendini lanse eden bir meczup bir kişi gazeteleri gezerek, gazeteleri ziyaret ederek yalan yanlış bilgiler vermektedir. Burada ben size üç ayaktan bahsettim birisi bilgi çıkartmak dışarıya, diğer biri kişisel meseleleri ortaya koyarak kişisel mevzular sokmak, üçüncüsü de gazetecilerin mevzusu.”

İSTEYEN İSTEDİĞİ KADAR İNCELESİN HATTA BAŞBAKANLIKTAN MÜFETTİŞ GELSİN OSB’DEN HİÇ BİR ŞEY BULUNAMAZ KARDEŞİM.”
“Bundan aşağı yukarı 2 ay önce BRTV Televizyonunun OSB’nin reklamını yapmasıyla ilgili 50 Bin TL hizmet bedeli karşılığında bir talebi oldu. Bu talep hızlı bir şekilde duyuldu ve Karabük’teki gazeteciler  BRTV’ye bu şekilde bir bedel ödeniyorsa biz de buradan hizmet bedeli olarak para isteriz diye ortaya çıktılar. Ve her gazete başına 15 Bin TL, hatta internet gazeteciliği yapan arkadaş o 50 Bin TL istiyorsa benim değerim 25 Bin – 30 Bin TL’dir dedi. Ve şu anda Karabük’teki duayen gazetecilerden biri ve şu anda her gün OSB’yle ilgili köşe yazısı yazan duayen gazeteci büyüğümüzde bir ofis almak için para talebinde bulundu şahsıma… Ben de OSB’nin yolunacak bir kaz olmadığını, yerel basına bir destek olabileceğini, yerel televizyonlara destek olabileceğini ama bu miktarda bir desteğin söz konusu olmadığını söylediğim zaman bütün arkadaşların tavrı değişti. Tabi ellerine de böyle bir fırsat (Kanal 78’in OSB’ye kestiği faturalar) geçer geçmez, meczup bir kişinin ortaya çıkartmış olduğu belgelerle, yalan belgelerle  bazı haberler yapıldı. Bakınız hiçbir şey de bulamayacaklar. İsteyen istediği kadar incelesin, hatta Başbakanlıktan müfettiş gelsin. Bizim OSB’nin yapısıyla ilgili hiçbir şey bulunamaz kardeşim.”

“HİÇ BİR VALİMİZİN OSB HARCAMALARINDA ŞAHSİ TASARRUFLARI OLMAMIŞTIR. AMA TSO BAŞKANLARININ ZAMAN ZAMAN BAZI TASARRUFLARI OLMUŞTUR. BUNLARIN DA ÇOĞU ENGELLENMİŞTİR.”
“Bugüne kadar  OSB Yönetiminde ben 3 tane Vali ile çalıştım. Valilerimizin hiçbirisinin OSB’nin harcamalarıyla ilgili hiçbir şahsi tasarrufları olmadığını gördüm. Ama yapılması gereken bazı işleri de OSB olarak yapmışızdır. Hiç birisinin kanuna aykırılığı yoktur ve OSB’nin yolsuzluk oldu OSB bitti gibi laflara maruz kalacak hiçbir olayda olmamıştır.
Ama TSO Başkanları zaman zaman kendi düşünceleri ve kendi istekleri doğrultusunda bazı tasarrufları olmuştur. Bunlarında çoğu engellenmiştir. Şimdi böyle bir OSB varken birileri her gün yolsuzluk haberleri yapmaya başladı ki basın daha evvelki taleplerinden dolayı şu anda bir intikam duygusuyla hareket etmekte. Hele o duayen gazeteciye buradan bir tek tavsiye de bulunuyorum OSB’yle ilgili köşe yazısı yazmasın, hatta yorum bile yapmasın onun için hoş olmaz. Bunu da buradan söyleyeyim. Böyle bir talepte bulunan kişinin  gazetesinde bu tip köşe yazısı yazmaya  hakkı yok.

OSB’DE BUGÜNE KADAR  BRTV’YE 22 BİN TL, BİRSEN AKÇA’YA 12 BİN TL, KANAL 78’E DE 50 BİN TL Kİ BUGÜNE KADAR REKLAM VE TANITIM OLARAK TOPLAM BEDEL BUDUR.”
“Şimdi OSB bu kadar şeffaf, aynı şekilde BRTV Televizyonuna 22 Bin TL bir reklam bedeli ödenmiştir. Burada faturası, yine aynı şekilde bir dergi yapan arkadaşımızın OSB’yi tanıtmasından dolayı Birsen Akça ismine de 12  Bin TL bedel ödenmiştir.  Kanal 78’e de 50 Bin TL… Bugüne kadar reklam ve tanıtım bedeli olarak ödenen bedellerin tamamı bu kadardır. Şimdi birileri iyi bir şey yaptığı zaman, geldiği zaman olmaz falan da denmemiş. Ama hiçbir şey yapmadan da biz de para isteriz, diye ortaya çıkılmaz. Biz de şunları yapacağız diye bir mantıkla gelinmesi gerekiyor. OSB’nin tanıtımı da çok önemlidir. “

“ŞU AN GELECEĞİ PARLAK, SÜREKLİ GELİR OLACAK BİR OSB VAR. HANGİ YOLSUZLUKTAN BAHSEDİYORLAR.”
“Şu anda bu doluluk oranında, bu bütçeye sahip bir OSB’de  ve geleceği de tamamen parlak olan ve sürekli olarak geliri olabilecek bir OSB oturmuş vaziyette. Bundan sonra yalnız  elektrik dağıtım bedellerinden bile 2018-2019 da  şu an da Karabük’te elektrik dağıtımı yapan Enerji Sa’dan bile fazla para kazanacak bir kurum haline gelmiş OSB. Hangi yolsuzluktan bahsediyorlar? Ne yolsuzluğu varmış? Bir kere bizim olduğumuz yerde yolsuzluğun adının bile geçmesi doğru değil. Kim hangi defteri inceliyorsa, incelesin.”

“BEN OSB’NİN  BUGÜNKÜ HALE GELMESİNDE 12 MİLYON TL BEDEL ÖDEMİŞİM. KENDİ ÖDEMİŞ OLDUĞUM PARADAN YOLSUZLUK MU YAPTIRACAĞIM ?”
“Bakınız diyorum ki, birisi yolsuzluk yapmışsa bunu bedelini ödettiririz. Ödemezse de onun sorumlusu bizizdir. O bedel ödenir oraya. Ben OSB’nin bugünkü haline gelmesinde 12 MİLYON TL bedel ödemişim, oradaki firmalarım vasıtasıyla… Şimdi kim hangi yolsuzluktan bahsediyor?  Kimin parasının tasarrufundan ya da yolsuzluğundan bahsediliyor ? Ben kendi ödemiş olduğum paradan yolsuzluk mu yaptıracağım? Birilerine peşkeş mi çekeceğim yönetim olarak. “

“ŞİMDİ BİR BAKAN GELDİĞİ ZAMAN 2 BİN 300 TL’LİK İKRAMDA BULUNULMASI BİR BEDEL MİDİR YANİ? BUGÜNE KADAR ŞEHİR DIŞINDAN GELEN  MİSAFİRLERİMİZİ ŞAHSEN AĞIRLAMIŞIMDIR,  BUNLARDAN DOLAYI OSB’YE FATURA FALAN MI GİTMİŞ ?”
“Şimdi OSB’ye bir Bakan geldiği zaman 2 Bin 300 TL’lik oradaki ikramlarda bulunulması bir bedel midir yani? Bakın, bu Müteşebbis Heyeti bugüne kadar OSB’ye kaç tane girişimci geldiyse ikna edebilmek için hepsini şahsen misafir etmişimdir, hepsini şahsen ağırlamışımdır, bir kısmı ikna olmuştur bir kısmı ikna olmamıştır . Bu şekilde 15-20 misafirimiz gelmiştir şehir dışından bunların tamamını da ben şahsım olarak misafir etmişimdir. Tamamını kendim ağırlamışımdır, Karabük’te yatırımlarının ne kadar doğru olduğunu anlatmışımdır ve sağolsunlar. Şu anda dışarıdan gelen en az 4 tane yatırımcı ikna olarak ciddi bir biçimde yatırımına başlamıştır. Bunlarla ilgili OSB’ye bir fatura falan mı gitmiş?  Neyi konuşuyoruz… Burada  bir kuruşluk yolsuzluk yok. Bir kuruşluk yolsuzluk bulabilen kişi gelir konuşur. Dedikoduların üstüne konuşmaz, sansasyon lafları konuşmaz. O analiz de tamamen, şöyle oluyormuş, böyle oluyormuş gibi bir analiz. Bunlar eğer sorulsaydı ben net olarak belgesiyle beraber cevaplarını verirdim. Zan altında bırakmak iyi değil…”

“BURADA BİR HAK MÜCADELESİ VAR. BİR İNSAN BİR İŞE EMEK VERDİKTEN SONRA HAKKINI ALACAKTIR.”
Şimdi burada bir hak mücadelesi diye bir olayları var. Bir insan bir işe emek verdikten sonra hakkını alacaktır. Ama tekrar söylüyorum OSB herhangi bir gazeteciye  ofis alacak veya herhangi bir  gazetecinin cebine 15 Bin TL koyacak bir kurum değildir. Öyle peşkeş çekilecek bir kurum değildir. Bu paralardan bir kuruşu dahi peşkeş çekilmemiştir. İçeride OSB Müdürünün herhangi bir uygunsuz hareketi mi var, hesabını verir, cezasını çeker, çeker gider o…”

“BU BELGELERİ VERENLER YARIN ÇEKER GİDER…”
Bu belgeleri verenler, yarın çeker gider. Ama bu tip meczupları da, dedikoduları da öğrenebilmek için o arkadaşımız hayal görmekte yalnız Başbakan Müsteşarının eniştesiyim diye gazeteler de misafir etmekte duayen gazetecilere yakışmaz. Çünkü bu arkadaşımızın bugüne kadar söylemiş olduğu hiçbir laf doğru değil ve ben bunu hiçbir zaman kişiselleştirmedim. Abuk subuk konuşmalarını da kale almadım. Ve bunun kendisi de zaten 2014 senesinde ben yönetimde yokken alınmış, yalnız siyasi amaçla alınmış, kendisi emekli olduğu halde tekrardan OSB’de görev verilmiş bir kişi. Hiçbir vasfı olmayan, yeteneği olmayan bir evrak memurudur. Sırf ondan dedikodu alabilmek için gazeteler de misafir etmek te yakışık almaz.”

– CHP’nin konuyu TBMM’ye taşıyacağı söyleniyor?

“CHP’NİN KENDİ VEKİLLERİNİN PARASINI DEVLETE ÖDEDİ Mİ? OSB DEFTERLERİ AÇIK GELİP İNCELEYEBİLİRLER.”
“CHP önce bunu şöyle bir değerlendirecek. Kendi Meclis vekillerinin harcamaları Eğer OSB’de yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin binde biriyse ben her bedeli öderim, hem de hesabını sorarım. Bunu meclise taşımadan evvel bedelini öderim. Parti olarak onların vekillerinin parasını devlete ödediler mi? Devlete ödedikten sonra bunu Meclise taşısınlar. Yani bir konuyu yakaladık, bir yalan haberleri duyduk diyerek biz bunları Meclise taşıyacağız, şöyle konuşacağız, böyle konuşacağız diye beyanat vermelerine gerek yok. OSB defterleri şeffaf, açık, herkes gelip  inceleyebilir, belgesi de burada… Herkes yapmış olduğu hizmet bedelini karşılığında parasını almıştır. Ama yapılan işlerin uygun olup olmadığını biz her zaman göz önünde bulundurduk. Eksik, noksan var mı dır, onlarla ilgili her zaman hesabını sorarız.”

“OSB’DE  1 LİRALIK YOLSUZLUK YOKTUR. BEN 12 MİLYON TL BEDEL ÖDEMİŞİM, 5 BİN, 50 BİN TL BEDEL DEĞİLDİR GEREKİRSE BUNLAR DA ÖDENİR.”
“Şimdi burada kim neyi konuşuyor, kim neyi bölüşüyor, neyi paylaşıyor ben bunu anlamadım… Ben bunu net olarak tekrar söylüyorum OSB’de 1 liralık yolsuzluk yoktur varsa hesabı  sorulur, kim yapmışsa bedeli ödettirilir, o bedeli ödeyemeyecek durumdaysa da ben 12 Milyon TL Bedel ödemişim Bin TL, 5 Bin TL, 50 Bin TL, Bedel de bedel değildir, bunlar da ödenir.

“BU YAYINLANDIKTAN SONRA  GELİP BU İŞİN HESABINI BANA SORMADAN, BENDEN BİLGİ, BELGE ALMADAN KONUŞAN HERKES HAKKINDA YALAN BEYANDAN DAVA AÇARIM.”
“Kimsenin konuşacak bir şeyi yoktur. Bunu yayınladıktan sonra konuşacak tek kişi  varsa, gelip bana bu işin hesabını soracak, sormadığı takdirde de OSB’yle ilgili kim bu saatten sonra tek kelime konuşuyorsa herkesin hakkında dava açarım. Bunu net olarak söylüyorum. Benden bilgi ve belge alamadan konuşan herkesin hakkında  yalan beyandan dolayı  dava açarım. Şu ana kadar konuşulanların tamamı yalan beyandır, bir meczup kişinin uydurmasıdır. Aynı şekilde şu an Belediyeye yönelmiştir. Belediyeyle ilgili bu şekilde sansasyonel laflar çıkartılmaya çalışılmaktadır, hatta duayen gazeteci bile bugünkü bu olayları tam 2019 daki seçimlere kadar bağlamıştır yazılarında. Ona da tavsiyem OSB’yle ilgili kesinlikle yazı yazmamasıdır.”

– Belediyeye de yansıtılmaya çalışılıyor diyorsunuz, bunun sebebi nedir ?

“Bunun sebebi hiç kimseye beş kuruş para yedirmemem. “

– Peki Belediyeden neden evrak temin edilmeye çalışılıyor?

“Aynı şekilde, işte şöyle oldu böyle oldu diye, bunları kullanmak için. Sansasyonel laflar çıkartmak için, başka da hiçbir gayesi yok… Gazeteciler şu anda daha önce alamadıkları bedel için bir intikam duygusu içinde hareket ediyorlar OSB için, CHP hemen bunun siyasi ayak olarak kullanmaya çalışıyor, TSO Başkanıyla ilgili açıklamalarımı da ilerleyen günler de yapacağım zaten.”

– TSO Başkanının OSB Müdürünü aldırmak istediğini söylediniz. Başkanın gerekçesi neydi ? Hangi gerekçeleri sundu?

“ Onun hiçbir gerekçesi yok, tamamen kişisel. OSB Müdürünün kendisiyle ilgili birkaç yerde laf ettiğini söylüyor. Ama o meczup kişi 3 yıldan bu tarafa benim hakkımda laf konuşuyor ben tek kelime konuşmuyorum.  Bir kere ikaz ettim sadece, bir daha konuşma diye sadece. Ama TSO Başkanınki yalnızca kişisel mevzu. İşiyle ilgili bir mevzu varsa OSB 6 ay da bir denetleme raporuna haiz olan bir kuruluştur. 6 ay da bir denetim raporları hazırlanır sürekli olarak. Denetimde gerekli ikazları yapar.”

“TEPSİ TEPSİ BAKLAVALAR DEDİĞİN 4 BİN TL’DİR BUNUN 2 BİN 400 TL’Sİ BAKAN VE YANINDAKİ  KİŞİLERE MEYVE SUYU VE PASTA İKRAMLARI. KALDI Kİ 4 BİN TL DENİLEN BİR YILLIK HARCAMA.”
“Tepsi tepsi baklava alınmış, tepsi tepsi börek alınmış.. Bütün tepsi tepsi baklavasını, böreğini topladığın zaman 4 Bin TL paradır. Bu da OSB’nin bir yıllık harcaması.  2Bin 400 tl’de Bakan geldiği zaman oradaki 150-200 kişiye meyve suyu ve pasta ikramları. Eğer bunları konuşuyorlarsa tepsi tepsi dedikleri, yok yalan fatura dedikleri varsa, bir tane ispat eden tek bir tane fatura bulsun ondan sonra konuşsun. Hiç konuşmaya gerek yok gelsinler bedelini benden alsınlar. Orada bir adamın yapmış olduğu usulsüzlükten ben kendimi sorumlu tutarım. Ben yönetimdeysem kendimi sorumlu tutarım. Onun bedelin öderim veya ödettiririm. “

“DİKKAT EDİN. GELECEĞİ PARLAK KASASINDA 8 MİLYON TL PARASI OLAN 5 MİLYON TL ALACAĞI OLAN VE 6 MİLYON TL ARSA GELİRİ OLACAK OLAN 2018’DEN SONRA AYLIK 500 BİN TL SÜREKLİ GELİRİ OLACAK BİR KURUM OSB HERKES İŞİNE BAKSIN  NE YOLSUZLUĞU…”
“Hiç önemli değil ama şu anda geleceği parlak olan dikkat edin kasasında 8 Milyon TL parası olan, bütün kredi borcu 2 Milyon 300 Bin TL olan, arazi satışlarından bir yıl içinde en az 6 Milyon TL daha gelir olacak ve   2018’den sonra da sürekli olarak  aylık 500 Bin TL geliri olacak bir kurum OSB. Sürekli olarak aylık 500 Bin TL gelir… Şimdi neyin peşindeler. CHP’nin ne alakası varmışta beyanat veriyor, CHP’nin neyi alınmış da beyanat veriyor… Biri ofis alamamış, öbürü 15 Bin TL para alamamış ondan sonra OSB üzerinde iftira kampanyaları dönüyor. Herkes işine bakacak.  Bazı şeyleri de birkaç gün sonra, şekillendikten sonra açıklayacağım. “

– Konuyla ilgili açıklamalarınıza eklemek istediğiniz bir şey var mı?

“Yalnız benim için önemli olan benim ödediğim paranın hesaplarını Kanal 78’in  faturalarını da yayımlamanızı sizden rica ediyorum. Teşekkür ederim.”

KANAL 78’İN OSB’YE KESTİĞİ  TOPLAM BEDELİ 50 BİN TL OLAN 4 ADET FATURA…

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’YE AİT FİRMALARIN BUGÜNE KADAR OSB’YE ÖDEDİĞİ  TOPLAM DA 7 MİLYON 494 BİN 928 TL’LİK BEDEL

Not: Konuyla ilgili tarafların cevap hakkı için sütunlarımızın açık olduğunu belirtiriz.

2028

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler